Actualiteiten 2019

Core Outcome Set voor cryptoglandulaire perianale fistels

Een Core Outcome Set voor cryptoglandulaire perianale fistels

 

Toekomst taTME in Nederland – landelijke bijeenkomst 17 september 2019

taTME landelijke bijeenkomst

 

UEMS EBSQ Coloproctology

Examen Wenen 27 en 28 september 2019, deadline aanmelding 27-06-2019

Examen München 13 en 14 maart 2020, deadline aanmelding 13-12-2019

Meer info: https://www.uemssurg.org/divisions/coloproctology/ebsq-examination2, of via David ZImmerman, d.zimmerman@etz.nl (06-14398800)

 

Stamceltherapie bij crohnse peri-anale fistels

Infobrief Takeda WCP en ICCS (3)

Introductie darvadstrocel strategiebrief 211218 NVMDL en ICCS (2)

Admire publicatie gastroenterology 2018

 

WCP travelling fellowship. 

Het bestuur van de WCP nodigt de leden uit een aanvraag in te dienen voor een WCP travelling fellowship.   

Dit fellowship heeft als doel differentianten en jonge klaren oncologische chirurgie en gastrointestinale chirurgie de gelegenheid te bieden in een ander land dan Nederland hun kennis in de colorectale chirurgie te verdiepen.  

De plaats en de duur zijn vrij in te vullen door de aanvrager zelf. Voorwaarden zijn lidmaatschap van de WCP, aantoonbare differentiatie in de genoemde aandachtsgebieden of niet langer dan 2 jaar chirurg, gecertificeerd in de beschreven aandachtsgebieden. Andere voorwaarden zijn bewijs van acceptatie van het instituut waar het fellowship zal plaatsvinden, een begroting en geschreven en gesproken terugkoppeling naar de leden en het bestuur tijdens de jaarlijkse Dutch Chapter.

De uitnodiging zal jaarlijks zijn, het totaal beschikbare bedrag wordt verdeeld bij meerdere kandidaten, waarbij per kandidaat maximaal 75 % van het begrote bedrag kan worden toegekend. Het fellowship is mede mogelijk gemaakt door Medtronic. 

Aanvragen kunnen gemaild worden naar wcp@heelkunde.nl

Procedure fellowship – proefschrift WCP

Winnaars travelling fellowship 2020 zijn Ilsalien Bakker en Charlotte Sneep-van Kessel

Winnaar travelling fellowship 2019 is Mahdi Al-Taher

Winnaar travelling Fellowship 2018 is Anne den Hartog

 

ESCP 2018

Op het ESCP 2018 in Nice legden Barbara Langenhoff, Youssef El-Massoudi, Leon Graat, HC van der Wal, Kevin Göttgens, Gabrielle van Ramshorst en Edgar Furnee met succes het prestigieuze Europese Examen Coloproctologie (EBSQ) af.

In Nederland waren slechts 12 chirurgen die dit diploma behaalden. Wij verwachten dat deze forse toename in het aantal gecertificeerde colorectale chirurgen ons prachtige vak de komende jaren een impuls zal geven en zal leiden tot verdere specialisatie en kwaliteitsverbetering. Tenminste 2 keer per jaar is er de kans op aan dit examen deel te nemen. Wij hopen op een groot aantal Nederlandse deelnemers volgende jaar op de ESCP. Nogmaals gefeliciteerd!

 

Heeft u vragen / opmerkingen en wilt u met ons in contact komen?