CLINICAL IMMERSIONS

Sinds 2019 organiseert de WCP in samenwerking met Medtronic ieder jaar één of meerdere Clinical Immersions. Insteek is om eens bij elkaar “in de keuken te kijken” en collega’s uit Nederland te spreken in een andere setting.

Programma

Recidief en locally advanced rectumcarcinoom

Op 13 en 14 juni 2023 organiseert de Werkgroep ColoProctologie samen met Medtronic weer een clinical immersion in het Catharina ziekenhuis.

Een kleine delegatie WCP-leden kan meekijken tijdens de ‘state-of-art’ behandeling van het recidief en locally advanced rectum carcinoom. Voorafgaand aan de dag dat we een bezoek aan het ziekenhuis brengen is er een wetenschappelijk diner waar we inzichten en nieuwe ontwikkelingen met betrekking tot de behandeling van locally advanced rectumcarcinoom bespreken. De volgende dag staat in het teken van het bijwonen van het landelijk MDO, de exenteratie met IORT procedure op de OK en een aantal presentaties waaronder ERAS voor locally advanced en recidief rectumcarcinoom en de pitfalls diagnostiek.

Bekijk hier het programma

 

IORT clinical immersion 14 juni 2023

 

APR 2.0

Op 23 en 24 januari 2023 organiseert de Werkgroep ColoProctologie samen met Medtronic de eerste clinical immersion in het Eramus Medisch Centrum.

Deze clinical immersion, met als titel APR 2.0, staat in het teken van de chirurgische procedure van de extralevatoire abdominoperineale resectie en bestaat uit voordrachten en het bijwonen van een procedure op de OK van het Erasmus Medisch Centrum. De onderwerpen die aan bod komen zijn: Beeldvorming, oncologische besluitvorming,  uitgebreidheid van resectie, perineale morbiditeit, overige technische aspecten en reconstructie mogelijkheden van de extralevatoire APR voor het distale rectumcarcinoom en het anuscarcinoom. Uiteraard zal ook discussie over deze onderwerpen een belangrijke bijdrage leveren aan de inhoud.

Bekijk hier het programma

 

Programma Clinical Immersion APR

Een ontzettend inspirerende, leuke en leerzame avond en dag waar onderlinge inzichten en ervaringen met elkaar gedeeld kunnen worden.

Eerdere Clinical Immersions vonden plaats op:

26-27 dec 2019   – IORT Catharina ziekenhuis

10-11 nov 2020   – IORT Catharina ziekenhuis

21-22 sept 2021  – IORT Catharina ziekenhuis

10-11 mei 2022   – IORT Catharina ziekenhuis

6-7 sept 2022     – IORT Catharina ziekenhuis

23-24 jan 2023 – APR Erasmus MC

Indien u interesse heeft voor deelname kunt u dit kenbaar maken aan Jelle van Riezen

Heeft u vragen / opmerkingen en wilt u met ons in contact komen?